Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Köy Okullarına Ziyaret Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Köy Okullarına Ziyaret

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen AK Parti 8'inci Olağan İlçe Kongresi'ne katılarak, partililere önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görevden alacağı yönündeki iddiaların gölgesinde konuşan Tekin, muhalefetin kendisine yönelik yoğun eleştirilerine dikkat çekerek, "Muhalefetin çok yüklendiği bir kardeşinizim, dualarınıza ihtiyacım var" dedi.

"Türkiye'de İstikrar Dönemi"

Bakan Tekin, kongre kapsamında yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının Türkiye'ye kazandırdığı istikrardan bahsetti. 1990'lı yıllar ve 2001'e kadar süregelen siyasi cinayetler ve terör olaylarına vurgu yaparak, "O günlerde her sabah bir terör hadisesiyle uyanıyorduk. O yıllarda hastanelerde ve eczanelerde kuyruklarda bekliyorduk. Şimdi ise sağlık hizmetlerinde çok daha ileride bir Türkiye'de yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Yüzde 70'lik Kitlenin Desteğini Alabiliriz"

Tekin, AK Parti'nin halk nezdindeki desteğini yeniden yükseltebileceğine inandığını belirterek, seçmenlerin yüzde 60-70'inin hayatlarının bir döneminde AK Parti'ye oy verdiğini söyledi. Partililere seslenen Tekin, "Bu kongrelerde birlik ve beraberliği devam ettirirsek, geçmişte AK Parti'ye oy vermiş kitleye tekrar ulaşabiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımıza vereceğiniz destekle bu ülke için daha çok icraat gerçekleştirebiliriz" dedi.

"Dualarınıza İhtiyacım Var"

Konuşmasının sonunda, bakanlık görevini sürdürmesi için partililerden manevi destek isteyen Tekin, Milli Eğitim'de yaptığı reformlar nedeniyle muhalefetin kendisine ciddi eleştiriler yönelttiğini dile getirdi. "Sizin değerlerinizi ve toplumu bir arada tutacak değerleri gelecek kuşaklara aktarmak için çaba sarf ediyorum. Bu yüzden dualarınıza ihtiyacım var" diyerek sözlerini tamamladı.