Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bingöl, Muş ve Batman'daki köy okullarını ziyaret ederek öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya geldi. Erzurum'dan Siirt'e doğru gerçekleştirdiği programları sırasında, güzergah üzerindeki köy okullarına sürpriz ziyaretlerde bulunan Tekin, köy okullarındaki eğitim ortamını yerinde inceledi.

Ruhsatı iptal edilen hastane sayısı 10 oldu Ruhsatı iptal edilen hastane sayısı 10 oldu

Bakan Tekin, ilk olarak Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Kargapazarı Köyü İlkokulu'nu ziyaret etti. Öğretmenler ve öğrenciler, Bakan Tekin'i karşılarında görünce şaşkınlık yaşadı. Tekin’in "Beni tanıdınız mı?" sorusuna bir öğrencinin "Milli Eğitim Bakanısınız" cevabı ise ziyaretin en dikkat çekici anlarından biri oldu.

Ziyaretlerine Muş’un Mercimekkale Köyü İlkokulu ile devam eden Tekin, burada da öğretmenler ve öğrencilerle sohbet ederek, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne ilişkin görüşleri dinledi. Öğretmenler, yeni modelden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Aa Picture 20241018 35949452

Bakan Tekin'in son durağı, 2017'de terör saldırısında şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın isminin verildiği Batman Kozluk’taki Şehit Şenay Aybüke Yalçın Fen Lisesi oldu. Tekin, burada hem öğretmenlerle hem de öğrencilerle görüşerek hatıra fotoğrafları çektirdi. Ayrıca lise öğrencilerine yönelik yapay zeka destekli "MEBİ" platformu hakkında bilgi veren Bakan, bu yeni öğrenme platformunun üniversiteye hazırlık sürecinde öğrencilere büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Aa Picture 20241018 35949451

Ziyaretler sırasında Bakan Tekin, öğretmenlerin taleplerini dinledi ve öğrencilere yönelik yeni projeler hakkında bilgi verdi.