İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray'da gerçekleştirdiği görüşmeye sert tepki gösterdi. Aydın, "Sayın Akşener’i, görüşmenin konusunu ve içeriğini açık ve net bir şekilde İYİ Partililere ve milletimize açıklamaya davet ediyorum" dedi.

Dün, İYİ Parti'nin eski genel başkanı Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saray’da bir araya geldi. Bu görüşme siyaset gündeminin zirvesinde yer alırken, zirve sonrası ortaya atılan iddialar da tartışma konusu oldu. İddialara göre, Akşener'in görüşmede Erdoğan'dan oğlu Fatih Akşener'in Paris Büyükelçiliği'ne atanmasını talep ettiği öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehit Düşenlerin Fedakarlıklarını Önemsiz Göstermeye Kimsenin Gücü Yetmez Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehit Düşenlerin Fedakarlıklarını Önemsiz Göstermeye Kimsenin Gücü Yetmez

Eski İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, Sözcü TV'deki canlı yayında, "Akşener ailesinden birisinin büyükelçi olması yönünde bir talep olduğu bilgisi çok ciddi kaynaklardan geldi bana" dedi. Gazeteci Fatih Altaylı ise YouTube kanalında benzer bir iddiada bulunarak, "Akşener, ailesinden bir ferdin büyükelçi unvanı alarak tayin edilmesini istiyormuş. Bununla ilgili girişimler olmuş" ifadelerini kullandı.

Görüşme sonrası "Cumhurbaşkanı Yardımcılığı" teklif edildiği iddiaları da gündeme geldi, ancak İYİ Parti yetkilileri bu iddiaları yalanladı.

Koray Aydın, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Ne Sayın Akşener ne de Sayın Erdoğan görüşmenin konusu ve içeriğine dair bir açıklama yapmadı. Kamuoyu, görüşme yapılacağını ilk kez Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından öğrendi. İYİ Parti'nin kurucu genel başkanı Sayın Meral Akşener’in, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Saray'da gerçekleştirdiği görüşmenin üzerinden bir gün geçti. Bu görüşme İYİ Parti tabanında büyük bir rahatsızlık yaratacaktır" dedi.

Aydın, açıklamasında şunları kaydetti: "Sayın Meral Akşener, İYİ Parti'nin Kurucu Genel Başkanı olmasının ötesinde halen İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve dolayısıyla İYİ Parti üyesidir. Görüşmenin Anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde olması da ayrıca düşündürücüdür. Şayet görüşme içeriği açıklanmaz ise ‘Saray'a yanaşma veya iktidarla anlaşma’ algısı zımnen kabul edilmiş olacak ve bu durum İYİ Parti tabanında büyük bir kırılmaya sebep olacaktır."

Aydın, İYİ Parti’nin AK Parti iktidarının antidemokratik, rantçı ve milleti fakirleştiren siyasetine karşı durmak için kurulduğunu vurgulayarak, "Ezilenlerin, hakkı gasp edilenlerin, açlığa ve sefalete mahkum edilenlerin hakkını savunmak için AK Parti iktidarına karşı çıkan İYİ Parti’nin mensupları, iktidarla verilecek uzlaşma ve yumuşama fotoğraflarını asla kabul etmeyecektir" dedi.