Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren adaylar, puanlarına göre hangi kurumlara yerleşebileceklerini merak etmeye başladı. Özellikle KPSS Ortaöğretim puanları olan 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puan aralığında tercih yapılabilecek kurumlar ve kadrolar, adaylar tarafından araştırılmakta. Bu puanlarla hangi kurumlara yerleşilebileceği sorusunun cevabı, tercih dönemi öncesinde hazırlık yapmak isteyenler için önem taşıyor.

'Yenidoğan Çetesi'nin hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu 'Yenidoğan Çetesi'nin hakim karşısına çıkacağı tarih belli oldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilan edilecek tercih kılavuzu ve takvim doğrultusunda adaylar, belirlenen atama puanlarına göre tercihlerini yapabilecekler. ÖSYM, KPSS Ortaöğretim puanlarıyla başvuru yapılabilecek kadroları ve atama puanlarını erişime açtı. Adaylar, bu bilgileri kullanarak hangi kadrolara başvuru yapabileceklerini öğrenebilirler.

KPSS Ortaöğretim puanları, sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak. Eğer bu süre içerisinde yeni bir sınav yapılmazsa, puanlar bir sonraki sınav sonuçları açıklanana kadar geçerliliğini koruyacak.

Klavuz:

KPSS 2024/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin En Küçük Ve En Yüksek Puanlar İçin Tıklayın