Güncel

Kredi kartı, ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi faizleri uçtu!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın son politika faiz kararının ardından kredi ve kredi kartı faizlerinde de ciddi yükselme olması bekleniyor.

Abone Ol

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, politika faizini yüzde 30'dan yüzde 35'e yükseltti. Faiz oranlarının seçim öncesi 8.5 seviyesinde bulunduğunu göz önünde bulundurursak, son 5 ayda yüzde 26.5'lik bir artış yaşanmış oldu.

Kredi kartı faizlerinde güncelleme

1 Kasım'da kredi kartı faizleri güncellenmesi bekleniyor. Bu güncellemeyle faiz oranlarının yüzde 3,5 ila 4 seviyelerinin üzerine çıkması öngörülüyor. Kredi kartı akdi faizi ise yüzde 4.83'e, gecikme faizi yüzde 5.22 seviyesine kadar yükselebilir.

Diğer kredilerde de artış öngörülüyor

İhtiyaç kredisi faiz oranlarının yüzde 3'e, konut kredisi faizlerinin yüzde 3 seviyesine ve taşıt kredisi faizlerinin yüzde 4 seviyelerine varan oranlarıyla 1 Kasım itibarıyla güncellenmesi planlanıyor. Bu güncelleme sonrası faiz oranlarında yükselme beklentisi hakim.

Döviz kurlarındaki son durum

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde beklentisi 500 baz puandı. Bu beklentiler dahilinde faizleri 5 puan yükselten TCMB, piyasaların beklentisini karşıladı. Şu anki bilgilere göre dolar kuru 28.14 seviyesinde bulunuyor.