AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu torba yasa teklifine göre, kredi kartı limiti 100 bin lirayı aşan sahiplerinden her yıl 750 lira kesinti yapılacak. Bu kesinti, her yıl 5 Ocak’ta hesaplardan alınacak ve iptal edilen kartlar için iade edilmeyecek.

Torba yasa, savunma sanayi projeleri için 80 milyar lira büyüklüğünde bir bütçe hedefliyor. Kesinti, kredi kartı çıkaran kuruluşlar tarafından yılın ilk ayında kart hamillerinin hesaplarına yansıtılacak. Ayrıca, yıl içinde alınan kartlar için de kesinti yapılacak. Ek kartlardan bu pay alınmayacak.

Altın fiyatları yönünü tekrar yukarı çevirecek mi? 14 Ekim 2024 çeyrek, gram ve yarım güncel altın fiyatları Altın fiyatları yönünü tekrar yukarı çevirecek mi? 14 Ekim 2024 çeyrek, gram ve yarım güncel altın fiyatları

Yasa teklifi, taşınmaz alım satımında her iki taraftan 750 lira ve diğer tapu işlemlerinden 375 lira kesinti yapılmasını öngörüyor. Bu ödemelerin önceden vergi dairesine yapılması gerekecek. Yasa, yıllık yeniden değerleme oranında artış sağlayacak.