14 Ekim 2024 itibarıyla döviz kurları yeni haftaya yatay seyirle başladı. Bankalararası piyasada Dolar/TL, 34,27 seviyelerinde işlem görürken, Euro/TL ise 37,50 civarında fiyatlandı.

Bugün Hazine ihaleleri ve Kabine Toplantısı yatırımcılar tarafından dikkatle takip edilecek. Hazine, iki yıl vadeli gösterge tahvili ve yedi yıl vadeli değişken faizli tahvilin yeniden ihracını gerçekleştirecek.

Merkez Bankası'nın (TCMB) sıkılaştırma politikalarının piyasaya etkisinin tam olarak yansıdığına dair göstergeler inceleniyor. Gecelik faiz, son birkaç haftadır genellikle politika faizinin altında kalmakta. Cuma günü gecelik faiz oranı yüzde 48,9 seviyesindeydi, likidite fazlası ise yaklaşık 350 milyar lira olarak izlendi.

Turkiye Nin Brut Dis Borcu 512 Milyar Dolara Yukseldi

Uluslararası Para Fonu (IMF), hafta sonu yayımladığı raporda, sıkı para politikasının enflasyon hedeflenen seviyelere ulaşana kadar devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Akaryakıtta güncel fiyatlar belli oldu! Peş peşe zamlar gelmişti... 14 Ekim 2024 benzin, motorin ve lpg verileri Akaryakıtta güncel fiyatlar belli oldu! Peş peşe zamlar gelmişti... 14 Ekim 2024 benzin, motorin ve lpg verileri

TCMB, bu hafta Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Beklentiler, faizin yüzde 50 civarında sabit tutulacağı yönünde. Eylül ayında açıklanan beklenenden yüksek enflasyon verileri ile TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın açıklamaları, faiz indirimine yönelik beklentileri ileri tarihlere kaydırdı. İlk faiz indirimi tarihi olarak Aralık ayı ve sonrası öne çıkmaya başladı.

Son çeyreğe ait ilk enflasyon verisinin Kasım ayında açıklanması beklenirken, ardından güncel enflasyon raporunun da yayımlanmasıyla TCMB’nin faiz indirim döngüsünün yönü daha netleşecektir.