Altın fiyatları yönünü tekrar yukarı çevirecek mi? 14 Ekim 2024 çeyrek, gram ve yarım güncel altın fiyatları Altın fiyatları yönünü tekrar yukarı çevirecek mi? 14 Ekim 2024 çeyrek, gram ve yarım güncel altın fiyatları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla öğretmen akademilerinin kurulmasını resmen başlattı. Bu akademiler, öğretmenlik meslek kanunu kapsamında oluşturulacak ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmet içi eğitim programları ile yeni atanan öğretmenlerin eğitimlerini organize edecek.

İlk etapta 81 ilde kurulması planlanan öğretmen akademilerinin, öncelikli olarak 24 ilde faaliyete geçeceği açıklandı. Bu iller şunlardır:

Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, Erzurum, İzmir, Konya, Kastamonu, Kahramanmaraş, Mardin, Sakarya, Trabzon, Tokat, Van, Mersin, Eskişehir, Sivas, Malatya, Kocaeli, Tekirdağ, Kütahya.

Öğretmen akademilerinde görev alacak personel belirlendikten sonra, 1 Eylül 2025'ten itibaren bu akademiler faaliyete geçmeye başlayacak. Bu süreç, öğretmenlik meslek kanununu destekleyecek bir yönetmeliğin çıkarılmasıyla birlikte hız kazanacak.