İslam Memiş 'görmedim duymadım demeyin' diye uyardı! Bu fiyatları bulamazsınız İslam Memiş 'görmedim duymadım demeyin' diye uyardı! Bu fiyatları bulamazsınız

İzmir’de, tedavisi sırasında hayatını kaybeden Olgun Demirtaş'ın ailesinden, Küba’dan ilaç getireceği iddiasıyla para aldığı ancak ilacı getirmediği ve herhangi bir fiş veya makbuz vermediği ileri sürülen Dr. E.Y. hakkında dava açıldı. Dr. E.Y.’ye “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası isteniyor.

Olgun Demirtaş (32), Şubat 2021'de belindeki bir beze nedeniyle özel bir hastanede operasyon geçirdi. Ancak ağrıları devam edince 25 Eylül 2022'de Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Tedavisi sürerken 2 Kasım 2022’de yaşamını yitirdi. Demirtaş’ın ağabeyi Cantekin Demirtaş, kardeşinin ölümünde ihmal olduğunu ve Dr. E.Y.’nin Küba’dan ilaç getirileceğini söyleyerek kendilerinden 480 bin TL aldığını ancak ilaç getirmediğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Dr. E.Y., savcılıktaki ifadesinde suçlamaları reddederek, “Hasta yakınlarının haberi olmadan, hastanın nadir görülen kemik tümörü rahatsızlığı vardı. Ben göğüs hastalıkları uzmanıyım ve bu rahatsızlıkla ilgilenen branş farklıdır, ilacı getirme yetkim yoktur. Kesinlikle para talep etmedim ve almadım,” dedi.

Soruşturmanın ardından Dr. E.Y. hakkında “kişinin zor durumundan yararlanarak nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla dava açıldı. Demirtaş ailesi, kardeşlerinin şüpheli ölümüne ilişkin ayrı bir soruşturmanın da sürdüğünü belirtti.