Güncel

Küçük Leyla'nın davasında verilen beraat kararlarında yeni gelişme

Küçük Leyla'nın davasında beraat eden sanıklar hakkındaki karara bozulma talebi geldi.

Abone Ol

15 Haziran 2018 tarihinde Ağrı'da dedesinin evinin bulunduğu Bezirhane köyüne Ramazan Bayramı ziyareti için gelen 4 yaşındaki küçük kız çocuğu olan Leyla Aydemir bir anda gözden kaybolmuştu. Küçük kızın cansız bedeni evden 2 km uzaklıkta kaybolduktan 18 gün sonra bulunabilmişti.

Küçük kızın cansız bedeninde darp ve yara izi bulunmamıştı. Küçük Leyla'nın ölümünden  sorumlu tutulan kızın amcası sanık amca Yusuf Aydemir "kasten öldürme"den ağırlaştırılmış müebbet ve "cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma"dan da  4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahkemede sanık amca dışında yargılanan Y.A, B.D, H.D, M. Aydemir, M.A. Aydemir ve A.A. ise delil yetersizliğinden beraat etmişti.

Ailenin avukatı beraat kararlarını temyize götürdü. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı beraat kararlarının bozulması gerektiğine karar verdi.  Yargıtay 1. Ceza Dairesinin Başsavcılık beraat kararının bozulma talebini kabul etmesi takdirde beraat edenler tekrardan yargılanacak.

Cinayet nasıl işlenmişti?

Küçük kızın amcası Yusuf Aydemir, küçük Leyla'yı aralarında sorunların bulunduğu ağabeyine tehditlerde bulunmak için kaçırmış ve onu bir süre saklamıştı. Küçük Leyla öldükten sonra serin bir yerde amca kızın cansız bedenini beklettikten sonra cesedi dereye atıldığı belirtilmişti.