Güncel

Kulisler hareketlendi: İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara'da aday göstereceği isimler ortaya çıktı

Yerel seçim çalışmalarına start veren İYİ Parti'nin bu kez CHP ile bir ittifak içerisinde olup olmayacağı henüz netlik kazanmadı. Konunun netleşmemesi üzerine İYİ Parti'de İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirler için yeni isimler gündeme geldi. İşte, siyaset kulislerinden edinilen son bilgiler...

Abone Ol

Ankara kulisleri 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilmesi beklenen yerel seçimlerde aday olacak isimleri tartışmaya başladı. CHP ile İYİ Parti’nin yerel seçimlerde ittifak kurup kurmayacağı henüz netlik kazanmasa da İYİ Parti’de yerel seçimler öncesi hazırlıkla hummalı bir şekilde sürdürülüyor.

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, İYİ Parti'ye ilişkin edindiği kulis bilgisini paylaştı. Ankara ve İstanbul için düşünülen isimleri açıklayan Gürel, şunları kaydetti:

"Herhangi bir ittifak olmaz ise 2 isim öne çıkıyor, İYİ Parti’de bunlara kesin gözüyle bakılıyor diyebiliriz Ankara adayları, bir tanesi İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker, öbürü İstanbul’da Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu." 

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 26 Ağustos tarihinde yapacağı açıklamalara ilişkin de edindiği kulis bilgilerini aktaran Gürel, şöyle konuştu:

''İYİ Parti’de Akşener 26 Ağustos’ta yapacağı açıklamaya bazı şerhler düşeceği ifade ediliyor. Sayın Akşener bazı şehirlerde ittifak yapılacağına dair şerh düşebileceği beklentisi var. Ankara ve İstanbul’da ilçeler ve il düzeyinde ittifak yapılabileceği yapılabileceğine dair şerh düşecek.''