Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi Ev Sahipleri ve Kiracılar Dikkat! Yargıtay'dan Emsal Karar: Kira Artışında Özel Hüküm Kriteri Getirildi

Genel Başkanlık seçimi için Kasım ayını işaret eden CHP'liler, parti kulislerinde gerçekleştirilmesi planlanan kurultayda aday olmasına kesin gözle bakılan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına kimin çıkacağı konusunda çeşitli senaryolar öne çıkıyor.

CHP kulislerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu odaklı ise dört olası senaryo yüksek sesle dillendiriliyor.  İmamoğlu’nun önündeki seçenekler, CNN Türk'te yer alan habere göre;şu şekilde sıralanıyor.  “İBB’ye aday olmayıp kurultayda aday olmak, İBB’ye yeniden aday olup genel başkanlık için başka bir ismi çıkartmak, İBB’ye aday olup seçildikten sonra olağanüstü kurultayda adaylık, yeniden İBB Başkanı seçilip beş yıl sonraki cumhurbaşkanı seçimine hazırlanmak” olarak sıralanıyor. Bu kurultayda adaylık seçeneği kulislerde “çok zayıf bir ihtimal” olarak değerlendiriliyor. İBB Başkanlığı’na yeniden aday olup genel başkanlık için başka bir aday çıkartma seçeneği için “olması en muhtemel seçenek” 

İmamoğlu’nun, her şekilde büyükşehre aday olacakmış gibi çalıştığını belirten CHP'li  kaynaklar, “Ekrem Bey önce büyükşehri kaptırmama planını yapar. Şu anda İstanbul’dan vazgeçmez. İstanbul’a aday olmaması kendisini zayıflatır. CHP’ye kaybettiren adam olmak istemez. Ekrem Bey’in zaten hedefi genel başkanlık değil, cumhurbaşkanlığı hedefi”  yorumunu yapıyor.