Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in "Ortalama bir kuyumcunun beyan ettiği aylık vergi matrahı 16 bin 46 lira" açıklamasının ardından kuyum sektöründeki denetimlerini artırdı. Başlangıçta 9 büyükşehirde yapılan denetimler, şimdi 36 ildeki 500'den fazla büyük ve riskli mükellefi kapsayacak şekilde genişletildi.

Hekimlerden Uyarı: Grip ve Soğuk Algınlığına Karşı İlaç Kullanımına Dikkat Hekimlerden Uyarı: Grip ve Soğuk Algınlığına Karşı İlaç Kullanımına Dikkat

Bakanlık ekipleri, kayıt dışı faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetimlerini derinleştirerek, fiili envanter çalışması gerçekleştirdi. Denetimler sırasında, işletmelerde faturasız altın ve değerli taş alım-satımı yapılıp yapılmadığı, ödemelerin ve tahsilatların firma adına olmayan banka hesapları üzerinden gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği kontrol edildi. Ayrıca, faturalarda ürünlere ait gerçek gram bilgilerinin yer alıp almadığı, mükelleflerin yetki belgesiz döviz alım-satımı yapıp yapmadığı da araştırıldı.

Bakan Şimşek, dürüst mükelleflerin her zaman yanında olduklarını belirterek, "Kayıt dışılığın önüne geçerek vergide adaleti sağlamakta kararlıyız. Tüm sektörlere yönelik denetimlerimiz artarak devam edecek" ifadelerini kullandı.