KYK burs başvuruları ne zaman başlıyor?

KYK burs ve yurt başvurularıyla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan henüz resmi bir tarih açıklaması yapılmadı. Her yıl başvurular, üniversitelerin akademik takvimine göre değişiklik gösterebiliyor. Geçtiğimiz yıllarda burs ve kredi başvuruları Kasım ayı içerisinde tamamlanmıştı. Bu yıl da benzer bir takvim izlenmesi bekleniyor, ancak kesin tarihler için resmi duyurunun yapılması gerekiyor.

KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs ve kredi başvuruları, her yıl belirlenen tarihlerde e-Devlet üzerinden online olarak gerçekleştiriliyor. Başvuru yapabilmek için öğrencilerin e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekiyor. Eğer e-Devlet şifresi yoksa, PTT şubelerinden bu şifreyi temin edebilir veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) birini kullanarak sisteme giriş yapabilirler.

Başvuru sırasında öğrencilerin ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler isteniyor. Bu bilgiler, 12 farklı kamu kurumunun veri altyapısından alınarak doğrulanıyor ve başvurular bu şekilde değerlendiriliyor. Değerlendirme süreci sonunda bütçe durumu göz önünde bulundurularak belirli sayıda öğrenciye burs veriliyor, diğer uygun öğrenciler ise öğrenim kredisi alabiliyor.

Burs ve kredi imkanlarından kimler yararlanabilir?

İYİ Parti'den Ayrılan Milletvekili, AK Parti'ye Katılıyor İYİ Parti'den Ayrılan Milletvekili, AK Parti'ye Katılıyor

KYK burs ve kredi imkanlarından yararlanabilecek öğrenciler şu şekilde sıralanıyor:

  • Ön lisans öğrencileri
  • Lisans öğrencileri
  • İki yıllık programlardan mezun olup, dört yıllık programlara dikey geçiş sınavı (DGS) ile kayıt yaptıran öğrenciler (intibak sınıfında kredi verilmemektedir)
  • Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri