Zonguldak'ta sınava giren Meryem Rana İpek, sınavın yapılacağı okula geldikten sonra kimliğini unuttuğunu fark etti. Ailesinden yardım isteyen İpek'in kimliğini, ağabeyi Mustafa İpek son anda yetiştirdi. Trafik yoğunluğuna rağmen koşarak kardeşine kimliğini getiren ağabey, Meryem Rana'nın sınava girmesini sağladı.

Milyonerde Kenan İmirzalıoğlu'ndan yarışmacıya: "Makineli tüfek gibisin" Milyonerde Kenan İmirzalıoğlu'ndan yarışmacıya: "Makineli tüfek gibisin"

Okul müdüründen fedakarlık

Mersin'de Yenişehir Anadolu Lisesi'nde sınava girecek olan bir öğrenci, kimlik belgesini evde unuttuğunu fark etti. Okul müdürü Ferit Güdün, öğrenci ve ailesi ile iletişime geçerek kimliğin getirilmesini istedi. Ailenin gecikmesi üzerine, öğrenciye yardımcı olan Güdün, onu otomobiliyle İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne götürdü ve geçici kimlik belgesi çıkarttı. Öğrenci, sınavın başlamasına az bir süre kala okula dönerek sınava girebildi.

1 dakika ile sınavı kaçırdı

Kayseri'de Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sınava girecek olan bir öğrenci, kimliğini evde unuttu. Polis memurları, kimliğin evden getirilmesi için aileye ulaştı. Ancak, aile kimliği sınavın başlama süresinden sadece 1 dakika sonra getirebildiği için öğrenci sınava alınmadı. Öğrencinin velisi Ramazan Kül, yaşanan aksiliği şu sözlerle dile getirdi: "Benim çocuğum kimliğini evde unutmuştu, sınava almadılar. Çok uğraştım ama yetiştiremedim, sınava giremedi."