Samsun’da bir güzellik merkezinde yanlış uygulanan botoks nedeniyle yüzünde yaralar çıkan 60 yaşındaki Zafer H., olayı Samsun 10. Asliye Ceza Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme, güzellik merkezi sahibi G.G.Y.’ye 1.500 TL para cezası verdi.

İlkadım ilçesinde yaşayan Zafer H., botoks yaptırmak için tanıdığı güzellik merkezi sahibi G.G.Y.’nin işletmesine başvurdu. Yapılan işlemler sonrasında Zafer H.'nin yüzünde yaralar meydana geldi.

Olay sonrası G.G.Y. hakkında Samsun 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, bilirkişi raporuna atıfta bulunularak, işlemin hekim olmayan bir kişi tarafından gerçekleştirilmesi nedeniyle komplikasyonlar yaşandığı belirtildi.

Emekliye ek zamda yeni gelişme! Bu akşam Cumhurbaşkanı'na sunuluyor Emekliye ek zamda yeni gelişme! Bu akşam Cumhurbaşkanı'na sunuluyor

 Mahkeme, G.G.Y.’nin "taksirle yaralama" suçunu işlediğine karar vererek, 90 gün hapis cezasını 1.500 lira adli para cezasına çevirdi. G.G.Y., suçlamaları reddederek, yalnızca cilt bakımı yaptığını öne sürdü.

Sonuç: Bu karar, güzellik merkezlerinde yapılan botoks ve benzeri işlemler için önemli bir emsal oluşturdu. İşlemleri yaptıran kişilerin, işlemi gerçekleştiren kişinin ehil olup olmadığını sorgulamaları gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.