Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı Yıllara Göre Atama Bekleyen Öğretmen Sayısı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Güler, en düşük emekli maaşı için belirlenen rakamı bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını belirtti. Güler, "Geçen hafta kanun teklifimizi sunarken de belirtmiştik. Bu hafta sonu Cevdet Yılmaz Bey’in başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanımız, Sosyal Güvenlik Bakanımız ve genel başkan vekillerimizle birlikte bir değerlendirme yaptık" dedi.

Detaylı etki analizleri yapıldı

Güler, bakanlıkların etki analizlerinin değerlendirildiğini ve bu analizler üzerinde çalışmalar yapıldığını ifade etti. "Emeklilik sistemimize getireceği yük, bütçe imkanları nedir? Bununla ilgili analizleri toparladık. Ortaya bazı rakamlar çıktı. İnşallah bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza arz edeceğiz" dedi. Ayrıca, vergi mevzuatıyla ilgili çalışmaların da tamamlanarak yarın Meclis Başkanlığına sunulmasının planlandığını belirtti. Güler, en düşük emekli maaşının 11.500 TL ile 12.500 TL arasında olmasının beklendiğini ifade etti. "Bu akşam netleşeceğini söyleyebilirim. Bazı alternatifler var" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı'na sunulacak

En düşük emekli maaşı için yapılan çalışmalar, bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak ve ardından Meclis Başkanlığına iletilecek. Emeklilerin dört gözle beklediği bu zam kararı, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor.