MEB Beklenen Tarihleri Açıkladı! AÖL 1. Dönem Sınav Tarihleri Belli Oldu MEB Beklenen Tarihleri Açıkladı! AÖL 1. Dönem Sınav Tarihleri Belli Oldu

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM), ihtiyaç sahibi öğrencilere burs desteği sağlamak amacıyla lise ve üniversite düzeyinde başvuruları kabul ediyor. Burs almaya hak kazanan öğrencilere, eğitim faaliyetleri devam ettiği sürece 9 ay boyunca düzenli ödemeler yapılacak. Ödemeler, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirilecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılında her öğrenci için aylık 750 TL burs ödenecek. Bu destek, Türkiye'de eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler için geçerlidir.

Başvurular 1 Ekim 2024 tarihinde başladı ve 15 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. Destekten faydalanmak isteyen öğrenciler, VGM’nin resmi internet sitesine girerek başvuru formunu doldurabilirler. VGM, lise öğrencileri için başvuru ekranını aktif tutarken, üniversite öğrencileri için başvuruların da yakın zamanda açılması bekleniyor.

Burs başvurusu yapanların mülakat sonuçları 18 Ekim 2024 tarihinden itibaren SMS yoluyla iletilecek. Belgelerin online olarak teslimi ise 21-30 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu fırsattan yararlanmak isteyen tüm öğrencilerin başvurularını zamanında yapmaları önemle tavsiye ediliyor.