Kocaeli'de lise müdür yardımcısı Mahir Çoğaç'ın otomobilinde öldürülmesine ilişkin olarak, aralarında 17 yaşındaki katil zanlısı D.G.'nin de bulunduğu 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Olay, 26 Haziran Çarşamba günü saat 09.00 sıralarında Çayırova Mahallesi Fatih Caddesi'nde meydana geldi. Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç, evinden çıkıp otomobiline bindiği sırada silahlı saldırıya uğradı. Emniyet kemerini taktığı sırada otomobilin yanına yaklaşan zanlı, tabanca ile Çoğaç'ı başından vurdu. Kanlar içinde kalan Çoğaç hayatını kaybetti, zanlı ise olay yerinden kaçtı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro dedektifleri, olaya ilişkin geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Çoğaç'ı vuran şüphelinin 17 yaşındaki D.G. olduğu tespit edildi. Yapılan operasyonlarla, D.G. dahil toplam 11 şüpheli Kocaeli, İstanbul ve Adana'da gözaltına alındı.

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlarda 7 Maddelik Değişiklik Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlarda 7 Maddelik Değişiklik

Gözaltına alınan şüpheliler arasında D.G. (17), B.G. (20), O.D. (18), H.Z. (22), E.K. (32), M.Ç. (27), L.A. (44), M.Ö. (24), A.H. (53), E.B. (39) ve T.Ö. (33) bulunuyor. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Cinayetin, "Bayğaralar" isimli organize suç örgütü ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. 2020'de Adana'da liderleri Bedirhan Bayğara'nın öldürülmesi olayında, Mahir Çoğaç'ın kardeşi Y. Çoğaç'ın adı geçti. İddiaya göre, intikam almak isteyen Bayğaralar, Çoğaç ailesinden kimseye ulaşamayınca Mahir Çoğaç'a pusu kurdu.

Mersin Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 2000 yılında mezun olan Mahir Çoğaç, 2006'dan beri Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi'nde öğretmenlik yapıyordu. Çevresi, meslektaşları ve öğrencileri tarafından sevilen ve saygı gören Çoğaç, suçsuz yere pusuya düşürülerek hayatını kaybetti. Geride gözü yaşlı çocukları ve eşi kaldı.