Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin doğu kesimleri başta olmak üzere birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Sinop, Kastamonu kıyı kesimleri, Tokat, Sivas'ın doğu çevreleri, Van, Osmaniye, Hatay'ın kuzey ve batısı, Mersin'in iç kesimleri, Adana'nın doğu çevreleri ile Kahramanmaraş'ın güney ve batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra ve akşam ilk saatlerde Bayburt, Erzurum ve Kars çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinde seyredeceği öngörülüyor.

'Suriyelilere vergi muafiyeti var' iddiasına Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama 'Suriyelilere vergi muafiyeti var' iddiasına Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda ise kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi öngörülüyor.

Kuzeydoğu kesimlerde beklenen yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, öğle saatlerinden sonra ve akşam ilk saatlerde Bayburt, Erzurum ve Kars çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.