Fiyatlar düştü, satışlar durdu

Malatya'da, ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 20'lere varan indirimler olmasına rağmen satışlar durma noktasına geldi. Otomobil galerileri, fiyatların ortalama 200 bin TL düşmesine rağmen piyasada büyük bir durgunluk olduğunu belirtiyor.

"20 yıldır böylesini görmedik"

Galerici Cem Tarık Figen, sektörde ciddi bir sıkıntı yaşandığını vurguladı. Figen, "20 yıldır bu sektördeyim, böyle bir durumla karşılaşmadık. Faizlerin yüksek olması sektöre olumsuz yansıdı. Bayramı satış yapamadan geçirdik. Bir milyonluk araçların fiyatı 750 bin TL'ye kadar düştü ama yine de satış yapamıyoruz. Vatandaşlar araçlara yatırım yapmak yerine mevduatlarını bankalarda değerlendiriyor," dedi.

İş Bankası, İstanbul ve Ankara'ya memur alımı yapacak İş Bankası, İstanbul ve Ankara'ya memur alımı yapacak

Fiyatlar düştü, müşteri yok

Yeşiltepe Galericiler Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Göksel Levent, sektörün daha önce böyle bir durgunluk yaşamadığını belirtti. Levent, "34 yıldır bu sektördeyim, böyle bir durgunluk görmedik. Sitemize gelen insanlar sadece gezmek için geliyor. Bayramla birlikte bir hareketlilik bekledik ama olmadı. Yüzde 20-30'lara varan fiyat düşüşlerine rağmen müşteri bulamıyoruz. Vatandaşlar birikimlerini bankalarda değerlendiriyor. Sektör çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor," diye konuştu.

Bankalar cazip geliyor

Galericiler, faiz oranlarının yüksek olmasının otomobil piyasasını olumsuz etkilediğini belirtiyor. Araç almak yerine paralarını bankalarda değerlendiren vatandaşlar, ikinci el otomobil piyasasında büyük bir durgunluğa yol açtı. Sektör temsilcileri, fiyat düşüşlerine rağmen satışların durduğunu ve piyasanın canlanması için faiz oranlarının düşmesi gerektiğini belirtiyor.