Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Kayseri'de 7 yaşındaki Suriyeli bir çocuğa yönelik taciz iddiaları üzerine çıkan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Şahin, medyanın bilinçli veya bilinçsiz olarak oluşan bilgi kirliliği ortamından uzak durması gerektiğini belirterek, "Kaynağı belirsiz bilgilere haber bültenlerinde yer vermemelidir" dedi.

RTÜK Başkanı Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kayseri'de yaşanan münferit bir olay üzerinden yeni bir provokasyon girişiminin dikkatle takip edildiğini vurguladı. Şahin, "Ülkemizde bulunan mültecilerle ilgili asılsız iddiaların yayıldığı, büyük bir bilgi kirliliğinin yaşandığı bir ortamda gerçek olayın seyrini maalesef çok kimse görmemektedir. Devletimizin yetkili birimleri anılan olaya ilişkin gerekli idari ve hukuki süreçleri titizlikle sürdürmektedir" ifadelerini kullandı.

TCMB'de sekiz hafta sonra bir ilk! Resmen son buldu... TCMB'de sekiz hafta sonra bir ilk! Resmen son buldu...

İlgili mahkemenin söz konusu olaya ilişkin yayın yasağı kararı aldığını belirten Şahin, konu hakkındaki çoğu sosyal medya kaynaklı yanlış bilgilere itibar edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Şahin, "Yalnız ve yalnız yapılan resmi açıklamaların dikkate alınması gerekmektedir. Sosyal medyayı ustalıkla manipüle eden odakların oyununa gelmemek millet olarak faydamıza olacaktır" dedi.