Masada emeklilerin temsilcisi yok

Tüm Emekliler Derneği Genel Merkezi'nde yapılan toplantıda Satılmış Çalışkan, "Emeklilerin hakları görüşülürken, masada olmayan tek kesim biziz. Kimse bize 'ne verelim, ne edelim' diye danışmıyor," dedi. Çalışkan, emeklilerin sendikalaşma taleplerinin de göz ardı edildiğini belirtti.

Emeklilerin yaşam standardı Avrupa'nın gerisinde

Gençlere ve kadınlara müjde! Üretim desteği geliyor Gençlere ve kadınlara müjde! Üretim desteği geliyor

Çalışkan, Türkiye'deki emeklilerin yaşam koşullarının Avrupa'daki emeklilere kıyasla oldukça düşük olduğunu ifade etti. Emeklilerin uzun bir çalışma hayatının ardından huzur ve refah içinde yaşamayı hak ettiğini belirterek, "Emekliler olarak geleceğimizi güvence altına almak istiyoruz," dedi.

Seyyanen artış gelir farkını açtı

2023 yılında çalışanlara yapılan seyyanen artışın, emeklilerle çalışanlar arasındaki gelir farkını daha da açtığını söyleyen Çalışkan, "Bu artışlar emeklilerin gelirlerini yeterince iyileştirmedi," diye ekledi. Emeklilerin, geçim sıkıntısı çekmemesi için maaşlarında düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

Taban aylık asgari ücrete eşit olmalı

Çalışkan, taban aylıkların asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep ettiklerini belirtti. Emeklilerin maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini dile getiren Çalışkan, "Emekli maaşlarının asgari ücretle uyumlu hale getirilmesini istiyoruz," şeklinde konuştu. Emeklilerin ekonomik sorunlarının çözülmesi için acil adımlar atılması gerektiğini ifade etti.