Emlakçının ahlaksız teklifi tepki topladı

Ankara'da daha önce emlak işi yapan S.K., internette ilan verdiği evini 15 bin 850 TL'ye kiralamak istedi. Ancak bir emlakçı, evi 20 bin TL'ye kiraya verebileceğini söyledi. S.K., bu teklifi 'ahlaksız' bulduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sizin bu kiraları yükseltme çabanız vicdanınızı rahatsız etmiyor mu? Benim 15 bin 850 lira istediğim kirayı siz nasıl 20 bin liraya çıkarabiliyorsunuz? Sizin gibi emlakçılar yüzünden kiralar tavan yaptı" dedi.

Bakanlığa şikayet

S.K., emlakçıyla olan yazışmalarını sosyal medyada paylaştı ve durumu Ticaret Bakanlığı ile Ankara Tüm Emlakçılar Odası'na bildirdi. S.K., yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Bir kiralık daire ilanı verdim ve ilana 16 bin lira civarında bir fiyat yazdım. Bir emlakçı arkadaş bana ulaştı, 'Dairenizi 20 bin liraya kiraya verebilirim, memur kefili var, kendileri de memur' dedi. Ben de kendisini yanıtladım; 'Neden böyle bir şey yapmak istiyorsunuz, ben 16 bin liraya razıyken siz neden 20 bin lira rakam belirttiniz?' dedim."

Sigara içinlere bir kötü haber daha! Nefes alamama, öksürük, kısık ses problemleri yaşıyorsanız... Sigara içinlere bir kötü haber daha! Nefes alamama, öksürük, kısık ses problemleri yaşıyorsanız...

Emlakçılar odası inceleme başlattı

Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, emlakçı hakkında inceleme başlattıklarını belirterek, "İlanı ben de gördüm, takip ediyorum. Ev sahibine mesaj atıp fiyatı yükseltmek istemiş. Emlak danışmanları fiyatı belirleyen taraf değildir. 16 bin liralık bir evi bir emlakçının '20 bin TL’ye veririz' demesinin kabul edilebilir bir yönü yok. Bu noktada emlak danışmanı bize kayıtlıysa gerekli yasal işlemleri yapacağız, eğer bize kayıtlı değilse de ilgili kurumlara resmi başvurularını başlatacağız" dedi.

Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama

Ticaret Bakanlığı, konut ilan fiyatlarında fahiş artış yaptığı tespit edilen 889 emlak işletmesine toplam 88 milyon 900 bin TL para cezası uygulandığını açıkladı. Bakanlık, denetimlerin 81 ilde devam ettiğini belirterek, "Manipülatif fiyat artışlarına yol açan ve vatandaşımızın güncel ekonomik konjonktür kaynaklı yaşadığı zorlukların suistimal edilmesine sebebiyet veren ilan platformlarından temin ettiğimiz konut ilanlarına yönelik inceleme ve denetimlerimiz devam etmektedir. Bakanlık olarak piyasanın adil, rekabetçi ve istikrarlı şekilde işlemesini sağlamak için ilave tedbirlerin alınmasında herhangi bir tereddüt duymayacağız" ifadelerini kullandı.