Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Görüşme sonrası liderler, UEFA'nın milli futbolcu Merih Demiral hakkında açtığı soruşturma hakkında kritik mesajlar verdi.

Yollarda akıllı ulaşım dönemi başlayacak: 3 büyükşehirde uygulanacak Yollarda akıllı ulaşım dönemi başlayacak: 3 büyükşehirde uygulanacak

Bozkurt İşareti Damga Vurdu

Görüşme sonrası açıklamalarda bulunan Ümit Özdağ, UEFA'nın soruşturmasına tepki olarak bozkurt işareti yaptı. Özdağ, "Bu, Türk milletinin 2 bin yıldan beri işareti. Bozkurt ile karşılaşanlar birbirlerine Türk olduklarını göstermek için bozkurt yaparlar ve herhangi bir siyasi partiyle ilgisi yoktur. Bence Alman devletinin bozkurt yapanlarla değil de Hitler işareti yapanlarla uğraşması daha isabetli olur." ifadelerini kullandı. Özdağ'ın bu hareketi, CHP Genel Başkanı Özel’in dikkatli bakışları arasında gerçekleşti.

Özel: "Tartışmaları Büyütmek Milli Takıma Zarar Verir"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, UEFA'nın açtığı soruşturmayı doğru bulmadığını belirtti ve "Genç bir futbolcunun gol sevincini yaşarken kullandığı bu işaretten dolayı böyle bir soruşturmayı doğru bulmadığımızı ifade ettik. Ancak bu tartışmayı Türkiye'de köpürtmek, büyütmek ve bir siyasi çekişme noktasına getirmeye çalışmak, başta milli takıma zarar verir. Bu konuda herkesin duyarlı davranması gerekiyor." dedi. Özel ayrıca, bu tür işaretler konusunda özgürlükçü bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Ziyaret ve Açıklamalar

Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan liderler, göçmen sorunu ve UEFA'nın Merih Demiral hakkında açtığı disiplin soruşturmasına ilişkin görüşlerini paylaştı. Özdağ'a parti heyetinde Genel Sekreter Cezmi Polat, Zafer Partisi Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Şehirlioğlu, Zafer Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Murat Yıldız ve Zafer Partisi Kadın, Aile ve Çocuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan eşlik etti.