İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonun ardından Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın tutuklandığı soruşturmanın sonuçları belli oldu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 31 şirketin ve bu şirketlerin sahip olduğu taşınmaz, araç ve benzeri tüm malvarlığının müsadere edilip mülkiyetin kamuya geçirilmesi istendi.

İddianame ve Mahkeme Süreci

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından incelenmekte olan iddianame, Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşleri Can ve Sıla Doğu'nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma sonucunda hazırlandı. İddianamede, Polat çiftine ait 31 şirketin malvarlıklarının kamuya geçirilmesi talep edildi.

Operasyon ve Soruşturma Detayları

1 Kasım 2023'te İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda Dilan Polat ve eşi Engin Polat dahil 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan ön inceleme raporunda, aile bireylerine ait şirketler arasında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti. Bu para, son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve araç alımında kullanıldığı tespit edildi.

Kayyum Atamaları ve Tahliye Kararları

Soruşturma kapsamında 27 şirkete kayyum atanmıştı. 16 şüpheli tutuklanmış, 14 Haziran'da yapılan tutukluluk incelemesinde bazı şüpheliler adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilmişti. Ancak, diğer 5 şüphelinin tutukluluk hali devam etmişti.

Suçlamalar ve İddianame

Başhekime silahlı saldırı: 1 gözaltı Başhekime silahlı saldırı: 1 gözaltı

Cumhuriyet savcılığı tarafından tamamlanan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, şüphelilerin "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "yasa dışı bahis", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Polat çiftine yönelik bu ciddi suçlamalar ve malvarlıklarının kamuya geçirilmesi talebi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Mahkemenin vereceği karar merakla bekleniyor.