Güncel

Mahkemeden karar çıktı! Eski eşinin yüzüne kimyasal madde atan sanığa hapis cezası

Bayrampaşa'da eski eşi Yasemin Aksoy'un yüzüne kimyasal madde atıp şiddet uyguladığı belirtilen ve yeniden yargılanan Yusuf Çavdar'ın davası tamamlandı. Mahkeme, sanık Çavdar'a 2 farklı suçtan toplamda 5 yıl 6 ay hapis cezası alması yönüne karar kıldı.

Abone Ol

Bayrampaşa'da 4 Ocak 2023'te eski eşi Yasemin Aksoy'un (33) işe gitmek için evden ayrıldıpı esnada yüzüne kimyasal madde atığ şiddet uyguladığı iddiasıyla yeniden yargılanan Yusuf Çavdar'ın davası karar çıktı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya tutuksuz sanık Yusuf Çavdar ve avukatı yer almazken, duruşmada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katışım gösterdi.

Duruşmada beyanda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, sanığın üzerine atılı suçun sabit olduğuna dikkat çekerek, cezalandırılmasını gerektiğini savundu.

İki Ayrı Suçtan Ceza Verildi

Kararı paylaşan mahkeme, sanık Yusuf Çavdar'ı 'boşandığı eşe karşı silahla ve canavarca hisle kasten yaralama' suçundan 5 yıl hapis, 'tehdit' suçundan ise 6 ay hapis cezası olmak üzere toplamda 5 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Ne Olmuştu?

Bayrampaşa'da 4 Ocak 2023'te Yasemin Aksoy (32) işe gitmek için evden ayrıldığı esnada eski eşi Yusuf Çavdar'ın (35) yakıcı kimyasal maddeli saldırıya maruz kalmıştı. Olay hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan iddianamede işe gitmek için evden ayrılan Aksoy'un, eski eşi Çavdar ile evinin sokağında karşılaştığı, Çavdar'ın 'seni yaşatmayacağım, süründüreceğim' diye tehditlerde yağdırdığı, daha sonra Aksoy'un 'Yusuf ne diyorsun, çekil yolumdan, benimle uğraşma' şeklinde konuştuğu, hızlı adımlarla oradan uzaklaşmaya çalıştığı ancak ne olduğunu anlamadan yüzünde bir soğukluk hissettiği belirtildi.

İddianamede bunların yanı sıra, Çavdar'ın yüzüne fırlattığı yakıcı kimyasal sonrası Aksoy'un dengesini kaybederek yere düştüğü ve Çavdar'ın yerde olan müştekiyi tekmelemek için şiddet uyguladığı belirtildi.

Hakkında 'boşandığı eşe karşı silahla ve canavarca hisle kasten yaralama' ve 'tehdit' suçlamasıyla dava yoluna başvurulan tutuklu sanık Yusuf Çavdar, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada 'boşandığı eşe karşı silahla ve canavarca hisle kasten yaralama' ve 'tehdit' suçundan toplamda 5 yıl 6 ay hapis cezasına karar kılındı.

Öte yandan, sanığın almış olduğu ceza miktarı da göz önünde bulundurularak tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. Sonrasında ise verilen hüküm ise bozulmuştu.