Güncel

Maliye Bakanı Şimşek: İşsizlikte Düşüş, Sanayi Üretiminde Yükseliş Var

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Temmuz ayı iş gücü ve sanayi verilerini değerlendirerek, işsizlik oranının yüzde 8,8 olduğunu ve sanayi üretiminin yıllık yüzde 1,2 arttığını bildirdi

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Temmuz ayının iş gücü istatistikleri ve sanayi üretim endeksi verilerini sosyal medya üzerinden değerlendirdi.

Bakan Şimşek, iş gücü göstergelerinin Orta Vadeli Program hedefleriyle uyumlu olduğunu belirterek, yılın ilk yedi ayında istihdamın yaklaşık 600 bin kişi arttığını duyurdu. Temmuz ayında işsizlik oranı ise yüzde 8,8 olarak gerçekleşti.

Sanayi sektöründeki büyümenin ılımlı bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken Şimşek, sanayi üretiminin yıllık bazda yüzde 1,2 arttığını ifade etti. Ayrıca, ihracat iklim endeksinin dış talepte iyileşme olduğunu gösterdiğini belirtti.

Önümüzdeki dönemde ana ticaret ortaklarından beklenen talep artışının üretim ve ihracat üzerinde olumlu etkiler yaratacağını söyledi. Şimşek, dış talepteki iyileşmelerden en iyi şekilde yararlanmak için verimliliğe dayalı üretim, sanayi dönüşümü, iş ve yatırım ortamını iyileştirme gibi yapısal reformlarla destek vereceklerini vurguladı.