Sokak hayvanları için bağış toplayan sözde hayvansever Mert Güçlü'nün, topladığı paraları şahsi lüks harcamalarına yönlendirdiği ortaya çıktı. Antalya’da yaşayan Güçlü'nün, sosyal medya üzerinden "Mama Kumbarası" adı altında topladığı bağışlarla tekne kiralayıp dansöz oynattığı görüntüler, büyük tepki topladı.

Bağışlar Nerede?

Güçlü, şehir şehir dolaşıp sokak hayvanları için bağış topladığını iddia ederek, sosyal medya hesabında yaralı köpek videoları paylaşıyordu. Ancak bağışçıların paraların akıbetini sorgulaması üzerine gerçek ortaya çıktı. Güçlü'nün, köpekler için mama almak yerine lüks mekanlarda şampanyalar patlattığı ve tekne kiralayarak eğlence düzenlediği görüntüler gündeme geldi. Üstelik, Güçlü'nün bilinen başka bir gelir kaynağı olmaması, durumu daha da şüpheli hale getirdi.

Emekliye enflasyona göre zam Emekliye enflasyona göre zam

Geçmişteki Suçları da Ortaya Çıktı

Güçlü’nün, ticari bir taksiciyi gasp etmekten 10 yıl hapis cezası aldığı ve hakkında birçok suçtan soruşturmaların devam ettiği iddiaları da skandalın boyutunu büyüttü.

MASAK: 21 İnternet Sitesi İnceleme Altında

Bu tür suistimallerin yaygın olduğuna dikkat çeken MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) raporuna göre, "Mama Kumbarası" adı altında faaliyet yürüten 21 internet sitesi var. Bu siteleri yöneten şahıs ve firmaların, hayvanlar üzerinden haksız kazanç elde ettiği belirtildi. Raporda, bu dijital kumbara sistemlerinin kontrolsüz ve suiistimale açık olduğuna vurgu yapılarak, İçişleri Bakanlığı ve Vergi Denetim Kurulu’nun da inceleme başlattığı öğrenildi.