Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) ile ilgili denetim süreçlerini sıkılaştıracak. Bu kurslarda görev yapan öğretmenler, ek ders ücretlerinin normal derslere göre iki katını alırken, şikayetler ve önceki yıllarda yapılan incelemeler neticesinde, bu kursların denetimi artırılacak.

DYK'larda LGS ve YKS hazırlık dersleri, gönüllü öğretmenler tarafından MEB'in belirlediği müfredat doğrultusunda verilecek. Öğrencilerin bu kurslardaki performansları yıl boyunca kazanım sınavları ile değerlendirilecek ve bu değerlendirmeler okul müdürlükleri tarafından izlenecek. Yıl sonunda ise il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin denetim komisyonları, kursları inceleyecek.

Cinayet Davasında Tahliye Kararı Veren Hakim ve Savcılar Açığa Alındı Cinayet Davasında Tahliye Kararı Veren Hakim ve Savcılar Açığa Alındı

Bu süreçte, yalnızca öğretmenler değil, kurslarda görev alan okul yöneticileri de denetlenecek. Yönetmelik dışına çıkan uygulamalar dikkatle takip edilecek ve önceki yıllardan daha sıkı bir denetim politikası izlenecek.