Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise öğrencilerinin üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek amacıyla yenilikçi bir adım attı. "MEBİ" adlı bireysel öğrenme platformu, öğrencilerin öğrenme süreçlerini tamamen kendilerine göre şekillendirebilecekleri ve kişiselleştirilmiş eğitim deneyimi sunan bir dijital platform olarak hayata geçirilecek. Bu platform, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" çerçevesinde hazırlanan yeni müfredatın bir parçası olacak.

Bir İstanbul dramı! Taksi bulamayınca metrobüste doğum yaptı! O anlar kamerada Bir İstanbul dramı! Taksi bulamayınca metrobüste doğum yaptı! O anlar kamerada

Yenilikçi Eğitim ve Fırsat Eşitliği

MEBİ, eğitimde fırsat eşitliğini artırmayı amaçlıyor. Platform sayesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki lise öğrencileri, bulunduğu yer ve koşullardan bağımsız olarak eşit eğitim olanaklarına erişebilecek. Öğrenciler, dijital kaynaklar ve interaktif materyallerle derslerini pekiştirip, konu tekrarlarını istedikleri zaman yapabilecek.

Yapay Zeka Destekli Öğrenme

Platformda yapay zeka teknolojisi aktif şekilde kullanılacak. Sistem, öğrencilerin öğrenme süreçlerini takip ederek çalışma planlarını kişiselleştirerek önerilerde bulunacak. Ayrıca, platformdaki tüm soruların videolu çözümleriyle öğrenciler, verimli bir çalışma deneyimi yaşayacak.

Geniş İçerik Havuzu ve Zengin Materyaller

MEBİ'de, öğrencilere rehberlik etmek amacıyla 1036 ders anlatım videosu, 17 bin dakikayı aşan videolu içerik, 61 binin üzerinde soru ve 1036 konu özeti sunulacak. Yeni müfredata uygun olarak 9. sınıf ders içerikleri yıllık planla uyumlu şekilde düzenli olarak güncellenecek.

6 Farklı Modül

Platform, "YKS Hazırlık", "Okul Dersleri", "Deneme/Yazılıya Hazırlanıyorum", "Çalışma Planı", "Raporlama" ve "Rehberlik" olmak üzere 6 modülden oluşacak. Her modül, öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlık sürecini desteklemek için farklı içerikler sunacak.

KANKA: Öğrencilerin Sanal Asistanı

MEBİ'de öğrencilerin dijital yol arkadaşı olacak olan "KANKA" isimli yapay zeka destekli sanal asistan da platformda yer alacak. Öğrenciler, içerikleri hızlıca bulmak için KANKA'yı kullanabilecek ve ihtiyaç duydukları materyallere zaman kaybetmeden ulaşabilecek.