Güncel

MEB'den Okul Müdürlerine Uyarı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ve ortaokul kayıt işlemlerinde eksiklikler tespit edilmesi üzerine okul müdürlüklerine önemli uyarılarda bulundu. MEB, özellikle ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfların e-Okul sistemi üzerinden şube ve öğretmen belirleme işlemlerinin zamanında ve eksiksiz yapılmasını talep etti.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ve ortaokul kayıt işlemlerinde eksiklikler tespit edilmesi üzerine okul müdürlüklerine önemli uyarılarda bulundu. MEB, özellikle ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıfların e-Okul sistemi üzerinden şube ve öğretmen belirleme işlemlerinin zamanında ve eksiksiz yapılmasını talep etti.

MEB'in yaptığı açıklamada, "Kayıt Bölgesi Belirlenmemiş Adresler" raporlarının hafta sonu da dahil sürekli kontrol edilerek, gerekli adres ilişkilendirmelerinin tamamlanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, zorunlu eğitim çağındaki öğrencilerin kayıtlarının ve öğrenci nakil işlemlerinin eksiksiz yapılması istendi.

Açıklamada, müdürlüklerin belirtilen tarihlerde tüm işlemleri tamamlaması ve sistem üzerinde gerekli düzenlemeleri yapması gerektiği belirtildi. Özellikle yabancı dil ağırlıklı 5. sınıf şubelerinde eğitim görmek isteyen öğrencilerin doğru bir şekilde belirlenmesi önemle vurgulandı.

İşte o bilgilendirme metni;

İL, İLÇE, İLKOKUL VE ORTAOKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN DİKKATİNE

Bilindiği üzere ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenlerinin ve ortaokul 5. sınıf şubelerinin e -Okul sistemi üzerinden belirlenmesine ilişkin işlemler 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

İl, ilçe ve okul müdürlüklerince yapılması gereken iş ve işlemler ile ilgili Bakanlıkça e-Okul sistem üzerinde düzenli olarak kontroller yapılmakta olup aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bu kapsamda;

1- İlkokul ve ortaokulların kayıt bölgelerinin belirlenmesine yönelik işlemlerde çok fazla sayıda adresin ilişkilendirilmediğinden "e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi/Bakanlık MEM İşlemleri/e-Kayıt İşlemleri" ekranında yer alan "Kayıt Bölgesi Belirlenmemiş Adreslere İlişkin (ilkokul/ortaokul)" raporlarının sürekli kontrol edilerek hafta sonu da dahil olmak üzere okul adres ilişkilendirmeleri tamamlanacaktır.

2- İlkokul ve ortaokulların kayıt listelerinde bekleyen zorunlu eğitim çağındaki tüm öğrencilerin hafta sonu da dahil olmak üzere kesin kayıtları tamamlanacaktır.

3- Öğrenci nakillerine ilişkin işlemlerde yapılması gereken nakil başvurusu, nakil gidebilir ve nakil kabul işlemleri tamamlanacaktır.

4- İlkokul ve ortaokulların 'Kapalı' durumda bulunan şubelerinden eğitim öğretim faaliyetine devam edeceği şubelerinin eksiksiz ve doğru bir şekilde 'Açık' duruma getirilmesine yönelik iş ve işlemler tamamlanacaktır.

5- İlkokul ve ortaokullar tarafından "Sınıf şube ve Öğretmen Havuzu Belirleme İşlemleri" ekranında "Fiziki Ortamdan Dolayı Ortalamanın Altında Öğrenci Alacak Sınıf Var mı?" seçeneğinin eksiksiz ve doğru bir şekilde belirlenmesine yönelik iş ve işlemler tamamlanacaktır.

6- İlkokul müdürlükleri tarafından "Sınıf şube ve Öğretmen Havuzu Belirleme İşlemleri" ekranı üzerinden sınıf öğretmenlerinin eksiksiz ve doğru bir şekilde belirlenmesine yönelik iş ve işlemler tamamlanacaktır.

7- Bünyesinde yabancı dil ağırlıklı şubesi bulunan ortaokulların ilkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e -Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönergenin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi kapsamında "Öğrencimin yabancı dil ağırlıklı 5. sınıf şubelerinde eğitim görmesini istiyorum." şeklinde yazılı beyanı bulunan öğrencilerinin "Sınıf/Şube Özet Bilgileri" ekranından eksiksiz ve doğru bir şekilde belirlenmesine yönelik iş ve işlemler tamamlanacaktır.