DSÖ'nün 'Farkındalık yüzü' Harun Tulunay: Mpox ızdırabım oldu ama o zamandan bu zamana çok etkili aşılar geliştirildi DSÖ'nün 'Farkındalık yüzü' Harun Tulunay: Mpox ızdırabım oldu ama o zamandan bu zamana çok etkili aşılar geliştirildi

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için önemli bir adım atarak "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ni uygulamaya koyuyor. Bu kapsamda okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf, lise hazırlık ve 9. sınıf düzeylerinde yeni eğitim modeli uygulanacak.

MEB, Bakan Yusuf Tekin'in imzasıyla yayımlanan genelgede, öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki gelişimini desteklemek amacıyla geliştirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin detaylarını paylaştı. Modelin uygulanmasına yönelik eğitici eğitimleri 3 Haziran 2024 tarihinde başlarken, öğretmen eğitimleri ise 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Okul yöneticileri için de özel bir rol tanımlandı. İl ve ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinesinde, tüm kademelerdeki okul yöneticilerinin bu modele dair kapsamlı eğitimler alması sağlanacak. Yöneticilere, modelin temel yaklaşımları, yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerin görev ve sorumlulukları hakkında bilgilendirme yapılacak.

Ayrıca, zümre toplantılarında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin öğretim programlarına entegrasyonu ve etkin bir şekilde hayata geçirilmesi için planlamalar yapılacak. Öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini destekleyen etkinlikler ve sosyal sorumluluk çalışmaları da programın önemli bileşenleri arasında yer alacak.