Milli Eğitim Bakanlığı , ilkokul sınıf öğretmenlerine yönelik yeni bir hizmet içi eğitim projesini hayata geçiriyor. 81 ilde eş zamanlı uygulanacak olan proje, öğretmenlerin sınıf içi ölçme ve değerlendirme süreçlerindeki kapasitelerini güçlendirmeyi amaçlıyor.

İsrail’in Siber Saldırısı Lübnan’da Binlerce Yaralıya Yol Açtı İsrail’in Siber Saldırısı Lübnan’da Binlerce Yaralıya Yol Açtı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, öğretmenlerin sürece dayalı değerlendirme becerilerini geliştirmek ve ölçme araçlarını daha etkili kullanmalarını sağlamak için özel bir eğitim programı hazırlandı. Bu kapsamda öğretmenler, süreç odaklı değerlendirme uygulamalarını öğretim süreciyle entegre etmeye yönelik eğitimden geçirilecek.

Proje kapsamında ayrıca, eğitici eğitimi ve kılavuz kitaplar da hazırlanarak öğretmenlerin eğitimde kullanılmak üzere desteklenmesi sağlanacak. Tüm öğretmenler, standart bir eğitim programı çerçevesinde yıl boyunca düzenlenen hizmet içi eğitimlere katılacak.

Bu yenilikçi yaklaşım, öğrencilerin gelişim süreçlerini daha doğru ve verimli bir şekilde izlemeye olanak tanıyacak. MEB’in duyurusu, öğretmenler tarafından olumlu karşılanırken, projenin öğretim sürecine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.