Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti'nin düzenlediği Türkiye Buluşmaları'nın Isparta ayağında enflasyon ve ekonomik gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, son üç ayda enflasyonun 24 puan düştüğünü belirterek, gelecek yıl bu zamanlarda yıllık enflasyonun yüzde 20'li rakamlara inebileceğini söyledi.

Bakan Bolat, tarımsal üretim ve ihracatta Türkiye'nin Avrupa'da ikinci, dünyada ise onuncu sırada olduğunu vurguladı. Tarımsal gelirlerin AK Parti hükümeti döneminde 31 milyar dolardan 71 milyar dolara yükseldiğini ve ihracatın bu yıl 33 milyar doları aşacağını ifade etti.

Enflasyonla mücadelede kararlılıklarını vurgulayan Bolat, "Üç yılda enflasyonu tek haneli rakamlara indirmeyi hedefliyoruz" dedi ve son dönemde döviz rezervlerinin artmaya başladığını, cari açığın 57 milyar dolardan 15,5 milyar dolara düştüğünü belirtti. Piyasalarda istikrar sağlamak için fahiş fiyatlarla mücadele ve elektronik ilan doğrulama sistemi gibi düzenlemeler yapıldığını da ekledi.

Narin'in amcası Kurtuluş Güran'dan skandal paylaşım Narin'in amcası Kurtuluş Güran'dan skandal paylaşım

Türkiye'nin ekonomik büyümesinin son 22 yılda beş kat arttığını dile getiren Bolat, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye güven duyduğunu ve 83 bin yabancı yatırımcının ülkede 267 milyar dolar yatırım yaptığını kaydetti.