Güncel

'Mehmet Şimşek TÜİK'i aradı' iddiasına yalanlama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, gazeteci Mustafa Balbay'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili dile getirdiği Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) iddialarını yalanladı.

Abone Ol

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, gazeteci Mustafa Balbay'ın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili dile getirdiği Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) iddialarını yalanladı. Balbay'ın, Bakan Şimşek'in TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'yı telefonla arayarak "Gerçeği açıklayın, program yapamıyorum" dediğini iddia ettiği haberler, merkez tarafından manipülatif ve gerçek dışı olduğunu açıkladı.

Gazeteci Mustafa Balbay'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda yer alan iddialara göre, Bakan Şimşek'in TÜİK Başkanı'na yönelik böyle bir talebi olduğu belirtilmişti. Ancak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kurum ve yetkililerin itibarını hedef alan bu tür manipülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Şimşek, daha önce TÜİK tarafından açıklanan temmuz ayı verilerinde yıllık enflasyonun yüzde 47,83 olarak gerçekleştiğini ve piyasa beklentileriyle uyumlu olduğunu ifade etmişti. Ayrıca Şimşek, önümüzdeki dönemde enflasyonun düşüş trendine gireceği öngörüsünü dile getirmişti.