Güncel

Memur ve emekli maaşları bayram öncesinde yatacak mı? İşte son gelişmeler...

Haziran ayında Kurban Bayramı tarihlerinin maaş ödeme günlerine denk gelmesi nedeniyle memur ve emekliler, maaşlarının erken yatırılıp yatırılmayacağı sorusunun yanıtını merak ediyor. Memurlar her ayın 15'inde maaş alırken, emekliler maaşlarını ayın 17'si ile 28'i arasında alıyor. Peki, memur ve emekli maaşları bu ay erken ödenecek mi?

Abone Ol

Memur maaşları erken ödenecek mi?

Memur maaşları her ayın 15'inde yatırılıyor. Bu yıl 15 Haziran'ın Cumartesi ve Arefe gününe denk gelmesi nedeniyle maaşların bir gün öncesinde, yani Cuma günü yatırılması bekleniyor. 

Emekli maaşları bayramdan önce yatırılacak mı?

Emekli maaşları ise farklı tarihlerde yatırılıyor. SSK emeklileri maaşlarını 17-26 Haziran arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Haziran arasında alıyor. Emekli Sandığı emeklileri maaşlarını ayın ilk beş gününde aldıkları için Haziran ayı maaşları zaten ödenmiş durumda.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının bayram öncesi yatırılması bekleniyor ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Geçmiş yıllarda yapılan düzenlemelere göre, SSK ve Bağ-Kur maaş ödemeleri resmi tatil veya hafta sonuna gelse bile zamanında yapılıyor. Bu nedenle, Kurban Bayramı'nın 16-19 Haziran tarihleri arasında olması ve bu tarihlerde maaş alacak SSK emeklilerinin maaşlarının hesaplarına yatırılması bekleniyor.

Resmi açıklama bekleniyor

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, memur maaşlarının bayram öncesi 14 Haziran Cuma günü yatırılması büyük bir olasılık olarak görülüyor. Emekliler için ise resmi açıklama bekleniyor. Emeklilerin bayram öncesi maaşlarına erişim sağlayabilmesi için yetkililerden gelecek açıklamalar merakla bekleniyor.