Güncel

Memur ve emeklilerin gözü kulağı enflasyon verilerinde! Zamlı maaşlar ne kadar olacak?

Milyonlarca çalışan, memur ve emeklinin merakla beklediği an geldi çattı. Haziran ayına ilişkin enflasyon verileri yakında açıklanacak ve bu veriler, birçok kişinin hayatını doğrudan etkileyecek.

Abone Ol

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak enflasyon verileri, özellikle memur ve emekliler tarafından merakla bekleniyor. Normalde her ayın 3'ünde açıklanan enflasyon rakamları, bu kez bayram tatilinin araya girmesiyle 5 Temmuz'da açıklanacak.

Enflasyon verileri, memur ve emeklilere yapılacak zammı belirleyecek 6 aylık enflasyon farkının netleşmesini sağlayacak. Bu durum, özellikle maaşlarını yakından ilgilendiren memur ve emekliler için oldukça önemli.

Zam Bekleyenlerin Gözü 5 Temmuz'da

5 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00’da açıklanması beklenen veriler, yılın ilk altı aylık dönemine ilişkin enflasyon farkını belirleyecek. Memur ve emekli maaş zammını belirleyecek olan bu fark, önceki 5 ayda %14,52 olarak gerçekleşmişti.

Piyasa Katılımcıları Anketi ve TÜFE Beklentileri

Merkez Bankası'nın Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, haziran ayı TÜFE artışı beklentisi geçen aya oranla yükseldi. Önceki aylarda yüzde 2,49 olan beklenti, bu ay yüzde 2,81'e çıktı.

Ankete katılanların yıl sonu TÜFE'deki artış beklentisi de yüzde 38,55 oldu. TÜFE'deki artış beklentileri ise 12 ay sonrası için yüzde 29,84'ten 30,65'e, 24 ay sonrası için yüzde 17,74'ten 18,12'ye yükseldi.

Özellikle cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 37,17 iken, bu dönemde yüzde 38,55 olarak gerçekleşti. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi de bir önceki anket dönemine göre artarak yüzde 30,65 oldu. Aynı durum 24 ay sonrası için de geçerli ve TÜFE beklentisi yüzde 18,12 oldu.

Bu nedenle, 5 Temmuz'da açıklanacak olan TÜİK enflasyon verileri, milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği bir haber olacak. Özellikle maaşlarına yapılacak zammı belirleyecek olan bu veriler, tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği bir konu haline geldi.