Güncel

Memura 8 bin 77 liralık seyyanen zam şoku!

Seyyanen zammın kamu çalışanları üzerinde vergi ve emekli maaşı konularında olumsuz etkileri olacak.

Abone Ol

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, kamu çalışanlarının taban aylığına yansımayan 8 bin 77 TL seyyanen zammın büyük mağduriyete yol açacağını ifade etti.

Vergi konusunda kamu çalışanlarının hemen bir üst vergi dilimine geçerek daha fazla vergi ödeyeceklerini belirten Hamzaçebi, vergi dilimlerinin sabitlenmesi ve matrahların artırılması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, seyyanen zamın emekli maaşı ve emekli ikramiyesi konusunda da sorunlar yaratacağını dile getiren Hamzaçebi, bu durumu evli, eşi çalışmayan ve iki çocuklu memurlar üzerinden örneklendirdi.

Hamzaçebi, hesaplamada sendika, lojman, bireysel emeklilik ve yabancı dil tazminatının dikkate alınmadığını belirterek, çalışanların emekli maaşı açısından aylık 6 bin 300 TL, emekli ikramiyesi açısından ise 201 bin 925 TL kayıp yaşayacaklarını ifade etti. Emekli olunduğunda alınacak maaşın çalışırken alınan maaşın yüzde 50 altında olacağını ve emekli ikramiyesinin de yaklaşık yüzde 50 azalacağını söyleyen Hamzaçebi, bu kayıpların emekli olmayı düşünenleri vazgeçirmeye ve emekli dilekçesi verenleri geri çekmeye yönlendirdiğini belirtti. Seyyanen zam artışının taban aylığa yansımayan 8 bin 77 TL olduğunu ve bu durumu kabul etmenin mümkün olmadığını ifade eden Hamzaçebi, hükümetin bu haksız uygulamadan vazgeçmesi gerektiğini dile getirdi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi