Memur-Sen, 7. Dönem Toplu Sözleşmesine ilişkin yaptığı anket sonuçlarını açıkladı. Ankete 50 bini aşkın kamu görevlisi katıldı. Ankete katılanların yüzde 90'ı, enflasyona karşı alım gücünün korunması amacıyla oransal zamların her 3 ayda bir verilmesini istedi.

Kamu görevlilerinin taleplerine yönelik yapılan anket sonuçlarına göre, yüzde 93,7 oranında katılımcı, Memur-Sen'in işverenden kira yardımı talebine destek veriyor. Bu sonuç, kamu çalışanlarının kira masraflarının arttığı bir dönemde, bu yardımın önemli bir gereklilik olarak görüldüğünü gösteriyor.

Ankete katılanların yüzde 96,8'i ise bayram ikramiyesi teklifini olumlu bir şekilde karşıladı. Bu sonuç, kamu görevlilerinin bayram dönemlerinde maddi olarak rahatlamalarını sağlayacak bu ödeme önerisine destek destek verdi.

Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu Yayınlandı Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu Yayınlandı

Memur-Sen, kamu çalışanlarının taleplerini ve beklentilerini bu anket sonuçlarına dayanarak Toplu Sözleşme görüşmeleri sırasında dile getireceği gibi, kamuoyuyla da paylaşıyor. Toplu Sözleşme görüşmelerinde bu taleplerin nasıl karşılanacağı ve sonuçların ne şekilde şekilleneceği merakla bekleniyor.