Milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarına etki edecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri, önümüzdeki Salı günü başlıyor. Bu görüşmelerde, yetkili konfederasyon ve hükümet temsilcileri masada yer alacak ve memurlara yapılacak zammın detayları belirlenecek.

Görüşmeler, 1 Ağustos'ta Çalışma Bakanı ve sendika başkanlarının katılımıyla gerçekleşecek ilk toplantıyla başlayacak. Ardından, 2-14 Ağustos tarihleri arasında hizmet kollarının teklifleri görüşülecek.

Vakıfbank'tan eşi benzeri görülmemiş kampanya...  iPhone 15, Apple Watch ve AirPods Vakıfbank'tan eşi benzeri görülmemiş kampanya... iPhone 15, Apple Watch ve AirPods

15 Ağustos'ta ise Çalışma Bakanı'nın katılımıyla kamunun teklifleri sunulacak. Bu teklifler, memurların ve emeklilerin maaşlarına yapılacak 6 aylık periyotlarla yapılacak zammı içerecek.

Görüşmelerin devamı için 16-20 Ağustos tarihleri belirlenirken, sonuçların açıklanması ve müzakerelerin tamamlanması ise 21 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Sonrasında, 22-29 Ağustos tarihleri arasında hakem kurulu süreci işleyecek. Bu aşamada, anlaşmazlık durumunda tarafsız bir hakem kurulu, tarafların tekliflerini değerlendirecek ve son kararı verecek.