İYİ Parti'nin yerel seçimlerdeki hayal kırıklığının sorumluluğunu üstlenerek genel başkanlığa veda eden İYİ Parti’nin kurucu başkanı Meral Akşener, bir ay önce düzenlenen olağanüstü kurultayda parti üyelerine duygusal bir şekilde açıklamada bulundu. Akşener, siyaset hayatına son noktayı koyarken; kendisinin yerine geçen Müsavat Dervişoğlu oldu. Kurultay sonrası “25 Ekim 2017’den bugüne dek birlikte yürüdüğümüz bu kutlu yolculuk için yürekten teşekkür ediyorum. Her bir anından gurur duyduğum hikâyemiz eminim ki; Türk milletinin sesi ve vicdanı olmaya devam edecek” şeklinde paylaşımda bulunan Akşener, uzun süreli sessizliği sürdürüyor.

Eski başkan Akşener’in sosyal medya hesabındanyeni paylaşımlar yapılsa da Akşener’in siyasete tekrar dönüş yapmayacağı değerlendiriliyor. Parti kulislerinde konuşulanlara göre partililer arasında Akşener’e kırgınlıklar olduğu belirtiliyor. Kırgınlığını eski genel başkanlarına söylemek isteyenlerin de partiden yakın dostlarının da Akşener’in telefonlara yanıt vermediğini belirtiyorlar. Akşener’in Sapanca tarafında yer alan çiftliğinde ailesiyle birlikte olduğu söyleniyor. 

YKS sonuçları açıklandı! İşte sorgulama ekranı YKS sonuçları açıklandı! İşte sorgulama ekranı

FOTOĞRAFLARI KALDIRILMADI

Hattını kapattığı belirtilen Akşener’in bir-iki ay sonra yeni bir hatta geçeceği ve belirli kişilere numarasını vereceği belirtildi. Diğer taraftan parti genel merkezinden Akşener’den izler taşıyor. Akşener’e hediye olarak sunulan eşyaların ye raldığı dolap boş dururken, fotoğrafları da kaldırılmış değil. Partililer ise bunu “Kurucu genel başkan olduğu için kim yönetime gelirse gelsin, Akşener’in fotoğrafları genel merkezde yer almaya devam eder” şeklinde ifade ediyor.