Türkiye A Milli Futbol takımı, Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1'lik skorla geçerek adını çeyrek finale yazdırdı.


Ay-yıldızlılara galibiyeti getiren golleri 1. ve 59. dakikalarda Merih Demiral kaydetti.


Avrupa Şampiyonaları tarihimizdeki en erken golü Merih Demiral attı. (58. saniye) Başarılı futbolcu sergilediği performansla Avusturya maçının oyuncusu ödülünü aldı. 

MHP Lideri Bahçeli'den UEFA'nın verdiği skandal cezaya sert tepki: Utanç duyulacak ilkellik! MHP Lideri Bahçeli'den UEFA'nın verdiği skandal cezaya sert tepki: Utanç duyulacak ilkellik!


Merih Demiral'ın attığı ikinci golün ardından yaptığı sevinç Avusturya'da gündem oldu. Demiral, golü attıktan sonra Avusturya tribünlerine dönerek 'Bozkurt' işareti yaptı.


Avusturya'da bozkurt işareti, 2019 yılında çıkarılan "Aşırıcılık ve Siyasal İslam ile Mücadele" gerekçesiyle aralarında "Bozkurt" sembolünün bulunduğu, çeşitli gruplara ait işaret ve sembollerin kullanımını yasaklayan "Sembol Yasası" ile yasaklanmıştı.


Gol sevincinin sorulması üzerine Merih Demiral: ''Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra onu iliklerime kadar hissetim. Yaptığımdan dolayı çok da mutluyum.''