Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon nedeniyle artan 500 TL'lik banknot talebine ilişkin daha önceki açıklamalarının geçerli olduğunu belirtti.

Enflasyondaki artış, yüksek meblağlı paraların talebini artırırken, ekonomistler tarafından sürekli gündeme getirilen 500 TL'lik banknot basımı konusu tekrar ön plana çıktı. Ayrıca, ATM'lerin sadece tek banknot verecek şekilde düzenlenmesi de konuşuluyor. Bu konu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’a da soruldu.

Karahan, daha önceki açıklamalarını tekrar etti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, enflasyonun yükselmesiyle birlikte yüksek nominal değerli banknotlara olan talebin arttığını belirtti. Karahan, yılın 3. Enflasyon Raporu toplantısında, bu konuda önceki açıklamalarının geçerli olduğunu ve şu anda yeni bir gelişme bulunmadığını ifade etti.

DSÖ İkinci Kez Acil Durum İlan Etti! Afrika Dışındaki İlk Maymun Çiçeği Vakası Onaylandı DSÖ İkinci Kez Acil Durum İlan Etti! Afrika Dışındaki İlk Maymun Çiçeği Vakası Onaylandı

Karahan, "Geçmişte bu konuyla ilgili yaptığım açıklamalar geçerlidir. Şu anda ekleyeceğim bir şey yok" diyerek, konunun şu an için gündemde olmadığını belirtti.