Güncel

Merkez Bankası duyurdu: Dolar o tarihte 31 lirayı aşacak!

Son seçimlerin ardından döviz kurlarında hızlı bir yükseliş yaşanıyor. Özellikle Mehmet Şimşek ismiyle birlikte dolar kuru 26 lirayı aşmış durumda. Bu durum, birçok ünlü ekonomistin dolar tahminlerini merak etmeye sevk ediyor. Vatandaşlar ise "Dolar 30 TL'yi aşacak mı? Dolar kuru yükselmeye devam edecek mi?" gibi soruları araştırıyor. Beklenen haber ise sonunda geldi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan anketle birlikte doların belirli bir tarihte 31 lirayı aşacağı açıklandı.

Abone Ol

Son seçimlerin ardından döviz kurlarında hızlı bir yükseliş yaşanıyor. Özellikle Mehmet Şimşek ismiyle birlikte dolar kuru 26 lirayı aşmış durumda. Bu durum, birçok ünlü ekonomistin dolar tahminlerini merak etmeye sevk ediyor. Vatandaşlar ise "Dolar 30 TL'yi aşacak mı? Dolar kuru yükselmeye devam edecek mi?" gibi soruları araştırıyor. Beklenen haber ise sonunda geldi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan anketle birlikte doların belirli bir tarihte 31 lirayı aşacağı açıklandı. Bu haber duyulur duyulmaz vatandaşlar döviz bürolarına koştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Temmuz ayı piyasa katılımcıları anketini açıkladı. Anket sonuçlarına göre, katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki ankete göre yükseldi ve yüzde 43,82 olarak belirlendi. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi ise yüzde 33,21 oldu. Bunun yanı sıra, döviz kuru beklentileri de arttı. Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru beklentisi 28,46 TL olarak açıklandı. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise 31,42 TL olarak gerçekleşti.

Bu verilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası anketine katılan ekonomistler, belirli bir tarihte dolar kurunun 31 TL'yi aşacağını tahmin ediyor. Bu haber duyulur duyulmaz, vatandaşlar döviz bürolarına akın etti.