Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinde yaşanan bu gelişme, swap hariç net rezervlerin bu haftanın ilk dört gününde 5.3 milyar dolar artmasıyla gerçekleşti. Böylece, Mart 2020'den bu yana ilk kez swap hariç net rezervler sıfırın üzerine çıktı.

Tarihi dip seviyeden dönüş

31 Mart yerel seçimleri öncesinde swap hariç net rezervler hızla gerileyerek eksi 65,5 milyar dolarla tüm zamanların en düşük seviyesini görmüştü. Seçimlerin ardından TCMB, hızlı bir rezerv inşasına başladı ve swap hariç net rezervlerde kademeli bir toparlanma yaşandı. Bu süreçte, dört yıl sonra ilk kez swap hariç net rezervler artıya geçti.

Başkan Karahan'dan sinyaller

PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman? PMYO için taban puan kaç? TYT'den kaç almak gerekiyor? Polislik başvuru ne zaman?

TCMB Başkanı Fatih Karahan, yılın ikinci enflasyon raporu sunumunda, enflasyonla mücadeleye zarar vermeyecek şekilde rezerv biriktirmeye devam edileceğini belirtmişti. Açıklama, rezervlerin artırılması yönünde atılan adımların sinyallerini vermişti.

Merkez Bankası'nın rezervlerini yeniden pozitife geçirmesi, ekonomik istikrar ve güven açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.