Döviz rezervlerinde büyük artış

İstanbullular Bu Tarihe Kadar Dikkat! Aşırı Sıcaklar Devam Edecek İstanbullular Bu Tarihe Kadar Dikkat! Aşırı Sıcaklar Devam Edecek

TCMB'nin açıkladığı haftalık para ve banka istatistiklerine göre, 12 Temmuz itibarıyla brüt döviz rezervleri 4 milyar 614 milyon dolar artarak 94 milyar 345 milyon dolara çıktı. Bu rezervler, 5 Temmuz tarihinde 89 milyar 731 milyon dolar seviyesindeydi. Bu dönemde, döviz rezervlerindeki artış dikkat çekici boyutlarda oldu.

Altın rezervlerinde yükseliş

Aynı dönemde, TCMB'nin altın rezervlerinde de önemli bir artış yaşandı. Altın rezervleri, 734 milyon dolar artarak 59 milyar 451 milyon dolara ulaştı. Bu artış, altın rezervlerinin 58 milyar 717 milyon dolardan yükseldiğini gösteriyor.

Toplam rezervlerde tarihi zirve

Bu verilerle birlikte TCMB'nin toplam rezervleri, 12 Temmuz haftasında bir önceki haftaya göre 5 milyar 348 milyon dolar artışla 148 milyar 448 milyon dolardan 153 milyar 796 milyon dolara çıktı. Böylece, TCMB toplam rezervlerinde tarihi bir zirveye ulaşmış oldu.

Bakan Şimşek'ten net rezerv açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TCMB rezervlerindeki bu artışa dair değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, swap hariç net rezervlerin son 4,5 yılın zirvesinde olduğunu belirterek, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Swap hariç net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde." ifadelerini kullandı.