‘Cinli Köy’ Ziyaretinde Korkunç Keşif! Çekim Sırasında Kameralara Yansıdı ‘Cinli Köy’ Ziyaretinde Korkunç Keşif! Çekim Sırasında Kameralara Yansıdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 20 Ağustos tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının özetini yayımlayarak, Ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Öncü göstergelere göre, gıda fiyatlarındaki düşük seyir nedeniyle aylık enflasyonun bir önceki aya göre yavaşlayacağı ifade edildi.

Toplantı özetinde, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerinin dikkate alındığı belirtilerek, politika faizinin sabit tutulmasına rağmen enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı bir duruşun sürdürüleceği vurgulandı. Merkez Bankası, para politikasındaki kararlı duruşun, yurt içi talepte dengelenme, Türk Lirası'nda reel değerlenme ve enflasyon beklentilerindeki iyileşmelerle birlikte aylık enflasyonun ana eğilimini düşüreceğine ve dezenflasyon sürecini güçlendireceğine dikkat çekti.

PPK özetinde, kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizmasının ilave makroihtiyati adımlarla destekleneceği, likidite koşullarının yakından izleneceği ve sterilizasyon araçlarının etkin şekilde kullanılmaya devam edileceği belirtildi.

Merkez Bankası, enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergelerin yakından takip edileceğini ve fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm araçların kararlılıkla kullanılacağını vurgulayarak, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alacağını açıkladı.