Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son toplantısında dikkatli bir yaklaşım sergiledi. Banka, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından riskler oluşturduğunu vurguladı.

Eylül ayına ilişkin öncü göstergeler, mevsimsel etkilerden arındırılmış tüketici enflasyonunun bir önceki aya göre yavaşlayacağını gösteriyor. Temel mal enflasyonunun sınırlı bir artışla düşük seviyelerde seyrettiği belirtilirken, hizmet enflasyonunda iyileşmenin yılın son çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Özette, dönemsel fiyatlama ve geriye dönük endeksleme davranışlarının etkili olduğu kalemlerdeki fiyat ayarlamalarının büyük ölçüde tamamlandığı ve kiralardaki kısmi iyileşmeyle birlikte hizmet grubu enflasyonunun son çeyrekte daha ılımlı olacağı öngörülüyor.

Diyarbakır 11'inci Ceza Daire Başkanı Murat Özcan, evinde ölü bulundu Diyarbakır 11'inci Ceza Daire Başkanı Murat Özcan, evinde ölü bulundu

Ayrıca, aylık hizmetler enflasyonunun yüksek seviyesini koruduğu, Eylül ayında okula dönüş etkisinin hizmet enflasyonu üzerinde belirgin olduğu ifade ediliyor. TCMB, çekirdek göstergelerin aylık enflasyonunun ortalamada yatay seyredeceğini öngörüyor.