Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) "Yurt Dışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM) Hesapları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yer aldı.

Ek Getiri Oranlarına Düzenleme

Bu kapsamda, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki gibi YUVAM hesapları için de faiz oranı alt sınırı, politika faizinin yüzde 70'ine düşürüldü. Bunun yanı sıra, vadelere göre ek getiri oranları 2'şer puan indirilerek 3, 6, 12 ve 24 ay vadeli hesaplar için sırasıyla yüzde 1, yüzde 2, yüzde 3 ve yüzde 4 olarak açıklandı.

YUVAM Hesaplarının Açılma Kararı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çalışanları Arasında Çıkan Kavga Hakkında Soruşturma Başlatıldı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Çalışanları Arasında Çıkan Kavga Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Yeni değişikliğe göre, YUVAM hesapları, sadece yurt dışından transfer aracaılığıyla ya da yurt dışından efektif olarak aktarıldığını tevsik eden bir belge karşılığında açılım sağlanacak.

Merkez Bankası tarafından YUVAM hesapları için bankalara artık herhangi bir komisyon ödemesi gerçekleştirilmeyecek. Değişiklikler, 22 Temmuz Pazartesi gününden itibaren uygulanmaya başlayacak.